След 2 дни състезания, 9 мача, над 16 часа игра на живо, динамичен и ожесточен състезателен гейминг отборът Kazna Kru буквално изгря и стана победител на Европейските финали на Wargaming.net League. На база цялостното представяне в шампионата отборите Schoolbus и Virtus.PRO се класират за Гранд финалите по World of Tanks, които ще се проведат на 25 и 26 април във Варшава.

Kazna Kru спечели титлата, както и голямата награда на турнира от 35 000 евро; на второ място се класираха Schoolbus, които спечелиха 17 000 евро, а на трето и четвърто място с по 10 000 евро са ветераните от Virtus.PRO и GGWP. Над 400 зрители проследиха на живо в Sofia Event Center  най-доброто от света на World of Tanks и станаха свидетели на гейминг събитие от световен ранг. Проведоха се и множество игри с публиката, включително и вълнуваща надпревара по физически упражнения на сцената с най-запалените фенове на играта.

През първия ден на  WGL EU Season 5 Finals имаше две големи изненади. Kazna Kru, победителят от шампионата на Югоизточна Европа, демонстрираха абсолютна доминация над съперниците си. Завършиха деня с една загуба от Schoolbus (1:5), след което победиха PENTA Sports, доскоро познати като WASD (5:4),  и безапелационно се наложиха над WUSA (1:5). За всички бе изненада и отпадането на PENTA Sports, които освен от Kazna Kru паднаха и от WUSA с 1:5.

Вторият ден започна с неочакван резултат, който освободи пътя на шампионите към финалния мач – Kazna Kru победиха ветераните и един от основните претенденти за титлата от Virtus.PRO. По-късно другият сигурен претендент, GGWP, загуби от Schoolbus с 2:5. След кратка почивка от неочакваните обрати на първите два мача за деня отборът Virtus.PRO защити честта си, като се наложи над GGWP с 5:1 и се класира на трето място в шампионата.

Финалният мач бе истинско шоу, което до последния си рунд бе с неясен изход. Kazna Kru се наложиха като абсолютен фаворит на публиката. Schoolbus демонстрираха истинска класа и мачът се развиваше точка за точка до резултат 5:5, когато Kazna Kru взеха зрелищна 6-та точка, с което направиха пробив и след това за по-малко от 5 минути взеха зрелищна точка, с която спечелиха и титлата. Мачът завърши 7:5.

Състезания от подобен мащаб са ключови за Wargaming и заедно с предстоящите световни финали на  Wargaming.net League - The Grand Finals показват отдадеността на компанията на състезателния гейминг, играчите и феновете. WGL EU Season 5 Finals е едно от най-важните събития в календара на World of Tanks електронните спортове. Европейските финали дават страхотна възможност на публиката да се срещне с отборите и екипите на организаторите, отговорни за превръщането на двудневното събитие в незабравимо преживяване.