Председателят на БФ Бадминтон проф д-р Пюзант Касабян получи изключителна чест и признание за своята кариера в бадминтона през последните 60 години. На събитието в Донгуан, Китай по време на годишния конгрес на Международната федерация Касабян беше отличен с приза за изключителен принос към световния бадминтон. Това е особена награда, имайки предвид, че само 70 човека от целия свят са били отличени с нея.

Проф. Касабян продължава да държи и рекорда по участия на световни първенства като състезател- 12. От 1977 в Малмьо, Швеция до 2001 година в Севиля, Испания без прекъсване шефа на родната централа е участвал на шампионатите. Освен това в продължение на 5 години е директор на един от 3-те Световни центъра по бадминтон, този в София. 10 години като член на Управителния съвет на Международната федерация и 5 години в УС на Европейската конфедереция са престижни позиции, които един българин е заемал в управленските структура на световния бадминтон. На церемонията в китайския град Донгуан проф.д-р Касабян беше видимо развълнуван от високата чест с която беше удостоен.

„Благодарности към всички,които ме предложиха за тази изключителна награда. Всички вие сте част от моето семейство и съм горд с това. Аз съм в бадминтона от близо 60 години и съм щастлив, че съм допринесъл за неговото развитие. Виждам колко далеч е стигнал самия спорт и съм щастлив , че все още работя за него и ще продължавам да го правя. Сърцето ми се чувства чудесно”,сподели от трибуната 74- годишния Касабян.

Веднага след прибирането си в България проф. Касабян и неговия екип започнаха организацията по домакинството на „Евразия къп”, който ще бъде от 17-20 август в София и с участието на бадминтонисти от над 27 държави.