Световният и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов загуби драматично от звездата на домакините Спенсър Манго в кулминацията на турнира "Джак Пинто" в Колорадо Спрингс.
Един от най-добрите български борци в класическата борба в кат. до 59 кг водеше с 2:1, но 2 секунди преди края съперникът му успя да направи захват и рискува с хвърляне за 3 точки и победа. 

Преди това в кат. до 98 кг Владислав Методиев загуби с туш в петата минута от Кейлър Уилямс. Американският отбор спечели с общ резултат 9:2 срещу световния тим. 

Два дни по-рано Александър Костадинов победи Райън Манго, брат на Спенсър, в първата част от турнира "Джак Пинто". 

В същото време на другия край на света- в Красноярск, Мирослав Киров завърши осми при 70-килограмовите на турнира по свободна борба "Иван Яригин". 

Бронзовият медалист от Евро 2014 стартира с победа срещу Заур Ризванов, майстор на спорта от Русия, с технически туш - 12:2, във втората среща претърпя поражение от настоящия шампион на турнира Расул Джукаев с 0:11.

Българинът обаче продължи на репешажите, където надделя над монголеца Ганболат Турболд с 5:1,но после падна от руснака Исраил Касумов с 3:7. 

В категорията бяха заявени 23 състезатели. А участие на турнира взеха 237 борци от 15 страни.