Испанският ветеран Хоаким Родригес спечели 3-ия етап от колоездачната Обиколка на Франция, който беше изпълнен със сблъсъци и падания. 

Британският колоездач Крис Фруум завърши на 2-о място и взе лидерската си позиция в генералното класиране.

Паданията започнаха 60 километра преди края на етапа, което принуди организаторите да спрат етапа, за да се предпазят още състезатели от наранявания. Етапът иначе днес премина от Холандия в Белгия и се завъртя от Антверпен до Хей, като общата му дължина беше 159,5 километра. 

Но всички сериозни претенденти за победата днес успяха да се спасят от паданията и сблъсъците с изключение на Фабиан Канчелара, който стартира етапа като водач в генералното класиране. Той обаче беше въвлечен в агония между 20 състезатели.

И след като претендентите Винченцо Нибали и Наиро Кинтана успяха да се спасят от паданията, но караха доста внимателно на мокрото от дъжда трасе, Фруум успя да вземе лидерската позиция.

Родригес, който иначе кара за Катюша, днес завърши 1-и с време 3 часа, 26 минути, 54 секунди. Фруум остана 2-и със същото време, а трети е Алексис Вуилермос, изостанал на 0.04 секунди.

В генералното класиране води Фруум с време 7 часа, 11 минути и 37 секунди, на 1 секунда пред германеца Тони Мартин, а трети е Теджай ван Гардерен от САЩ на 13 секунди от водача./БТА