Вторите полуфинални плейофи за шампионската титла на България по хандбал при мъжете предстоят този уикенд. В събота в Камчия е варненското дерби Спартак и Локомотив. В първия двубой „железничарите” се наложиха с 28:23 и при нова победа ще елиминират „соколите” с 2:0 успеха и отиват на супер финала за трофея. Ако Спартак стигне до триумф, ще се играе трета среща, която е планирана за 18 май. В състава на символичните домакини с контузия е опитният Веселин Христов, но от щаба на спартаклии ще направят всичко възможно да го вдигнат на крака за важния двубой.

„ Както се казва, опрени сме до стената и трябва да победим. Независимо от всичко ние трябва да покажем, че сме по-добри и да изравним серията. Вярвам, че това ще се случи в събота в Камчия, а и играчите напълно осъзнават важността на срещата. Според мен, който излезе краен победител ще бъде и новия шампион на България, без да подценявам Фрегата и Добруджа”, сподели президентът на Спартак Вн Росен Добрев.

От своя страна шефката на Локомотив Десислава Белчева беше категорична, че тимът й ще приключи плейофа още утре.

„Определено сме по-добри от Спартак и ще го покажем още веднъж в Камчия. Имаме и ние кадрови проблеми , но непосредствено преди мача ще решим окончателно кой да играе и кои ще почиват. Победители сме от редовния сезон и амбицията ни е шампионската титла на страната”, заяви Белчева.

Другият полуфинален плейоф ще бъде в Добрич между домакините от Добруджа и Фрегата. В първия мач бургазлии победиха с 27:24 и ще се опитат да „затворят” серията още в неделя.

„ Нямаме никакви проблеми с момчетата. Запазихме се от контузии и отиваме в Добрич с най-доброто. Изобщо не мислим за трети мач, сигурен съм в играчите и техните възможности. Добруджа са добър отбор, но ние трябва да бъдам максимално концентрирани от начало до край, за да спечелим плейофа с 2:0 победи”, каза президентът на Фрегата Никола Добрев .

В отбора на Добруджа имат своите проблеми, които са свързани с участието на студентското първенство на някои от основните играчи.

„Единственото, което ме притеснява е умората в нашите състезатели, които участват на студентското първенство в НСА, но да се надяваме, че ще пристигнат свежи и най-вече здрави. Готвим се за победа и да изравним серията. Познаваме Фрегата отлично и за изненади не може да става дума. Надявам се ,че ще победим и ще играем трети мач”, призна шефът на Локомотив Георги Андреев.

14 май 2016г. (събота)

15:00 ч. Спартак Вн – Локомотив Вн . Двубоят ще се играе в Камчия

15 май 2016г. (неделя)

15:00 Добруджа – Фрегата

При жените в събота от 18.30 в Габрово ще се играе първата среща от финалния плейоф за трето място на Държавното първенство между Бъки и Шумен 98.