Малките грации от столичния Академик се представиха отлично на Международния турнир по естетическа групова гимнастика в Барселона. Във възрастовата група 10-12 години нашите гимнастички участваха с два отбора, които завоюваха съответно сребърните и бронзовите медали.

Тимът с треньори Десислава Минева и Гинка Георгиева зае второто място само с 0,1 точка по-ниска оценка /34.4/ от победителките от Естония Сиидисабад Боливуд. Другата формация на Академик с треньори Вержиния Илиева и Станислава Алексиева спечели бронза с обща оценка от двете изигравания от 33.45. Със същата оценка трети останаха и рускините от Идел.

естетическа групова гимнастика

източник: Facebook.com

Третият български тим в надпреварата – Диляна Прима от Пазарджик, имаше девета оценка в първия ден, но заради правилото за най-много два отбора от една страна на финалите не участваха в тях.

Състезанието бе много силно, то съпътства етапа от Световната купа в този красив спорт. В него участваха 18 тима от различни страни, сред които четири от Русия и два от Финландия, които заедно с България и Естония са водещите сили в естетическата групова гимнастика в света. Десет от тях участваха във финалите.

В Барселона предстои участието в Световната купа на женския ни национален отбор, както и при девойките на Юнайтед тим. Надпреварата за тях приключва в неделя.

Грациите на Академик с второ и трето място

източник: Facebook.com