Отборите на Етър’64 и Свиленград-ПУ влизат в битката за шампионската титла в хандбалното първенство при жените. Двата тима бяха най-заслужилите през годината и стигнаха до Супер финала след убедителна игра и победи в полуфиналните си серии. Търновки надиграха с 2:0 победи Шумен’98, докато тимът от Свиленград детронира миналогодишния шампион Бъки отново в два мача. 

Първият двубой между Етър’64 и Свиленград-ПУ е тази неделя, 8 май, от 18,00 часа във Велико Търново. Втората среща е на 22 май в Свиленград, а евентуален трети мач ще бъде на 28 или 29 май във Велико Търново. Двата тима изиграха паметен полуфинал в турнира за Купата на България в Габрово в края на март. Редовното време и продълженията завършиха наравно, а свиленградчанки победиха с дузпи за крайното 45:44. 

Първенството при мъжете също навлиза в решителната си фаза. Първите полуфинали са в неделя, 8 май, от 14,00 часа. В зала „Черно море“ във Варна лидерът от редовния сезон и носител на Купата на България Локомотив Варна посреща градския си съперник Спартак. Вторият мач от серията ще бъде седмица по-късно – на 14 май в Камчия, като се играе до две победи. 

Настоящият шампион Фрегата е домакин на Добруджа в бургаската зала „Младост“. Ответният мач в Добрич е на 15 май.