Младежкият национален отбор на България в момента води подготвителен лагер в Добрич за предстоящите квалификации за Световното първенство през месец юли догодина в Бразилия. Играчите водени от треньорите Светослав Божков и Иван Иванов се подготвят за трудните срещи , които предстоят от 09 до 12 януари в Румъния. България е в една група с тимовете на домакините, Хърватия и Словения.

„Много трудна група, но такъв е жребият. Съперниците са от висока класа и са сред водещите страни в Европа в хандбала. Въпреки това, ние ще разчитаме и на състезатели от набор 1996-та, които вече имат опит в международни мачове и заедно с родените година по-рано ще направим боеспособен отбор. Трябва да спечелим квалификацията, но ще бъде изключително трудно”, заяви отговорникът за националните отбори по хандбал Георги Андреев.

В същото време отборът на мъжете от ХК Добруджа излиза днес от 17.30 в зала „Русалка” в Добрич в първа среща от 3-ия кръг на „Чалъндж къп”-третият по сила турнир в Европа. Играчите на Добруджа, стартират срещу израелския Рамат Хашрон в надпреварата, като благодарение на добрия си коефициент започват от това ниво на турнира. Втората среща ще бъде отново в Добрич заради препоръката от европейската федерация свързана със сигурността в Израел. Двубоят ще се състои ден по–късно в събота от 17.30 пак в зала „Русалка”.

Междувременно националният отбор-жени ще премери сили с Гърция в две контролни срещи, които ще бъдат в южната ни съседка. Мачовете са на 26 и 27 ноември . Отборът ни се подготвя за европейска квалификация с отборите на Хърватия и Словения през март 2015 година, като България ще кандидатства срещите да се проведат в Габрово. Изборът за град–домакин ще стане ясен до края на тази година.

Този уикенд пък по програма трябва да се изиграят двубоите от 8-ия кръг при жените от Държавното първенство.

В събота /22 ноември / от 14.00 е срещата между Поморие и Бъки /Габрово/ . Лидерките в класирането от Габрово гостуват на неудобния си съперник край морето, които са на 6-то място , но играят силно като домакини. В останалите срещи :

22 ноември/ събота / 14.00 Свиленград –ПУ- Етър 64 *мачът ще се играе във В.Търново

15.00 Хасково – Панагюрище *отложен мач от 3-ия кръг

23 ноември / неделя/ 14.00 Хасково- Шумен 98

При мъжете отложения мач от 1-ия кръг между отборите на Левски/ гр.Левски/ и Фрегата / Бургас/ ще се състои на 23 ноември от 14.00 часа