Даниел Александров донесе 9-та квота за България в борбата за олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

На квалификационния турнир в Истанбул националът стигна до финала в кат. до 75 кг на класическия стил, което му осигури и визата. Александров записа три победи - надви мексиканеца Хуан Ескубар с 10:0, надделя над швейцареца Жонас Босерт с 9:6, а на полуфинала се справи и с шведа Роберт Росенгрен със 7:4.

Така на финала по-късно днес асът ни ще излезе срещу турчина Селчук Себи. При тежките до 130 кг Милослав Методиев остана на победа от квотата, след като на полуфинала отстъпи пред шведа Магнус Еурен с 1:4. Методиев стартира с успех срещу Невеен (Индия) с 9:0, надделя над поляка Банак с 4:0.

Това бе и последната олимпийска квалификация за Рио. Другите двама наши представители днес в класическия стил не успяха да се преборят за визите и загубиха още на старта. В кат. до 59 кг световният и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов отстъпи пред арменеца с шведски паспорт Харутунян с 2:5, а Константин Стас падна от молдовеца Катарага с 6:12. През уикенда е надпреварата за квотите в свободния стил при мъжете и жените./БТА