"Ние творим история в момента, тъй като това са първите Европейски игри, а аз съм първата и единствена участничка от Българската национална федерация карате, която ще представи страната ни“. Това заяви по време на пресконференция Борислава Ганева, която извоюва поименна квота за най-престижното състезание по карате в Баку, Азербайджан на 13 и 14 юни.

Ганева се нареди сред най-добрите каратеки, след отличното й представяне на Балканското и Европейското първенства, които се проведоха тази година в Сърбия и Турция.

„В Баку ще се боря за златен медал, друг вариант няма“, категорична е родната ни спортна надежда. Борислава посочи като най-силната и достойна конкурентка - 2-метровата състезателка от Хърватия, Маша Мартинович.

Въпреки внушителните размери на противника, родната ни състезателка е решена да преодолее предимството на Мартинович с умела техника и спортен хъс.

За целта Ганева заминава за международен лагер, който ще й бъде осигурен от президента на Балканската и Националната федерации карате Алексей Петров. В момента той води преговори и с международно признати треньори, които да подготвят Борислава за татамито в Баку и най-вече за преодоляването на ръстовата разлика между нея и основните й конкуренти.