Стойка Петрова и Светлана Каменова ще играят на финалите при жените на 66-ия международен турнир по бокс „Странджа“ в събота в зала „Универсиада“. 
Европейската ни шампионка Петрова спечели полуфинала си в кат. до 51 кг срещу американката Вирджиния Фукс по точки с неединодушно решение на съдиите – 2:0 (39:35, 37:37, 39:35). Както и вчера обаче Стойка не бе доволна от играта си. 

„Не ми се получават нещата. Тези клинчове много изморяват. Не знам отстрани как изглежда, но не аз държа съперничката, а и двете получаваме предупреждения. Едно такова нещо може да ти реши мача. Вината обаче си е в мен и трябва да си извадя поуките за утре“, сподели Петрова. 

Нейна съперничка на финала ще е олимпийската вицешампионка от Лондон 2012 Рен Канкан от Китай, която бе убедителна срещу Елиф Нур от Турция – 3:0. Интересното е, че за китайката турнирът „Странджа“ е първа международна изява след Игрите. 

В изцяло българския полуфинал при 60-килограмовите Светлана Каменова победи Деница Елисеева по точки с 3:0 (39:37, 40:36, 39:37). Двете ни националки изнесоха доста добър, изпълнен с размяна на удари мач, който зарадва публиката в залата. 

„С Деница не можем да се изненадаме. Познаваме се много добре – постоянно играем финали на държавните, а и заедно тренираме. Аз винаги подхождам с огромен респект към нея, тя е сериозен съперник. Заради това и мачовете ни са постоянно надлъгване. Не мисля сега за финала, утре ще му дойде времето. Сега съм изморена и гладна и искам да си почина“, сподели Каменова след мача.

Елисеева пък бе видимо разстроена от загубата и дълго не можа да се успокои.

„Изиграха по-добър мач отколкото на държавното. Светла имаше здравословни проблеми, но те не се зачитат на ринга“, коментира националният треньор Павел Сяров, който бе в ъгъла на Каменова. В този на Елисеева бе главният треньор на националите Михаил Таков. 

Що се отнася до мача на Стойка Петрова, Сяров също не бе особено доволен. „Тя или ще става олимпийска шампионка, или всичко друго не го коментираме. Не ѝ се получи с обратния гард, помъчи се по едно време да го смени в хода на мача, но като цяло не бе добра среща за нея“. 

Във вечерния сеанс ще има още един български полуфинал между Станимира Петрова и Габриела Димитрова в кат. до 54 кг.