България спечели медал още в първия ден и още в първата категория от програмата на започналото днес в Клайпеда, Литва Европейско първенство за младежи и девойки до 23 г., съобщава сайтът на БФВТ www.wfbulgaria.com. 

Даниела Пандова грабна бронза в кат. 48 кг с двубой от 151 кг. Пандова изхвърли 66 кг, което я нареди трета в първото движение, след това в изтласкването бе втора с 85 кг, а общият сбор от резултатите я нареди сред медалистките и я качи на почетната стълбичка.

Другата наша представителка в тази категория Наталия Драганова остана шеста. Шампионка е представителка на Полша, среброто е за състезателка от Беларус.

"Много добро начало за нас, дано така да продължи българското представяне до края на първенството", коментира от Клайпеда президентът на БФ вдигане на тежести Неделчо Колев, който снощи участва в заседанието на Изпълкома на Европейската щанги асоциация.

Утре младежкият шампионат в Литва продължава, а България ще бъде представена в две категории до 20 г.: при юношите до 62 кг Стилян Грозев и Петър Ангелов и при девойките до 53 кг Атанаска Илиева.