Пред погледа на президента на Световната федерация по гимнастика Бруно Гранди продължава Световната купа във Варна. Италианецът е специален гост на събитието, което се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна.

Той похвали организацията на състезанието и изрази надежда, че първата съвместна купа в историята, на която сме домакини, ще даде едно ново развитие на гимнастическите турнири в бъдеще.

Босът на международната федерация аплодира силното съчетание на Мартин Ангелов на земна гимнастика, като една единствена лека неточност остави националът ни на 10-то място. Димитър Димитров зае 19-а позиция.

Междувременно в състезанието при смесените двойки в акробатиката Алекс Желев и Елена Великова изиграха отлично съчетанието си след първия ден запазват шансове за попадане във финала, заемайки 8-ата позиция.

„Днес нямаше притеснение и играхме освободени, но винаги може и по-добре. Вчера направихме отлична тренировка и бяхме максимално подготвени. Залата е страхотна“, споделиха Алекс и Елена.

До края на деня и част от женския ни национален отбор ще изиграе първите си съчетания на Световната купа. Албена Златкова и Ралица Милева на прескок, а Валентина Рашкова и Милева ще играят на смесена успоредка.