Бягането на 100 метра от Диамантената лига в Париж бе спечелено от Асафа Паулъл. Ямайският спринтьор надделя с 9.81, но голямата новина дойде от финиширалия втори Джими Вико. Французинът записа 9 секунди и 86 стотни, с което изравни европейския рекорд на 100 метра на португалеца Фарнсис Обиквело.

Най-добър резултат в света за сезона бе постигнат на 110 метра с препятствия при мъжете, където кубинецът Орландо Ортега завърши за 12 секунди и 94 стотни.

При жените двукратната олимпийската шампионка Шели-Ан  Фрейзър-Прайс също надделя с нов върхов резултат за годината. Тя спечели 100-те метра в Париж с 10 секунди и 74 стотни, което е най-силното бягане в дисциплината от почти 2 години насам.

Шок за френските домакини на диамантения турнир бе представянето на звездата им в овчарския скок Рено Лавиени. Световният рекордьор остана едва 5-ти с преодолени 5 метра и 71 сантиметра. Триумфът в сектора бе Константинос Филипидис, който подобри националния рекорд на Гърция с успех на 5.91. 

При жените в същата дисциплина сънародничката на Филипидис Николета Кириакопуло спечели с върхово постижение в света за годината – 4 метра и 83 сантиметра.