Владимир Арабаджиев от екипа на „Дедракс Спорт“ спечели и двете състезания във висшия клас KZ-2 от втория кръг от националния шампионат по картинг на писта „Хасково“, който се проведе през изминалата неделя. При слънчево време, позволяващо нормални условия за провеждане на състезанието, Арабаджиев се възползва максимално от спечеления в събота пол позишън и спечели и двата манша, като и двата пъти победи Симеон Симеонов.

В първия старт зад Арабаджиев стартира Александър Цветанов, който спечели втората си стартова позиция в съботната квалификация, но на старта реагира по-добре от Владо и поведе в първите обиколки. В седмата обиколка обаче, Арабаджиев успя да го изпревари и до края увеличаваше постоянно преднината си както лидер. Трети на грида застана Симеон Симеонов, който също успя да изпревари Цветанов в хода на първия манш и завърши на второто място. Във втория старт Симеонов стартира от втора позиция, а Цветанов от трета, до края на състезанието двамата не размениха местата си и така зад Арабаджиев завърши Симеонов, а трети Цветанов.

В Rotax Max Junior на два пъти победата спечели Христо Пенов, който стартира от полпозишън. Втори и трети зад него и в двата старта останаха съответно Кристиян Христов и Николай Петров.

В клас Mini Александър Коларов успя да победи конкурентите си и да спечели и двата старта. Втори, с едно второ и едно трето място в двата манша, остана Паоло Христов, а трети се класира Любомир Малкочев, който записа четвърто място в първия манш и второ във втория. 

При най-малкия и най-многоброен клас Mini BG, победата отново бе за Никола Цолов. Втори остана Данислав Арсов, а трети Мартин Янков.
Следващото състезание от Републиканския шампионат по картинг е от 1-ви до 3-ти юли в Румъния.