Олимпийската шампионка в спринта на 200 метра Алисън Филикс (САЩ) отложи първия си старт за сезона на открита, тъй като не се чувства напълно готова, след като преди 5 седмици глезена си. Филикс трябваше да се включи в лекоатлетическото състезание в Префонтейн, Орегон (САЩ) в събота. 

Тя планира да участва на 200 и 400 метра на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август. "Травмата не променя намеренията ни. Възстановяването върви добре и нямаме притеснения. Алисън се нуждае още от 7-10 дни тренировки и физиотерапия, за да бъде напълно готова за състезания. Без съмнение тя ще бъде на 100 процента за олимпийските квалификации (1-10 юли)", коментира личният треньор на лекоатлетката Бор Кърсий.

Филикс изкълчи глезен по време на силова тренировка през април и трябваше да почива около месец. Тя започна нормални занимания едва миналия понеделник.

30-годишната американка, действаща световна шампионка на 400 метра, трябва да завърши в топ 3 в двете дисциплини на олимпийските квалификации на САЩ, за да получи квота за участие в Рио./БТА