Около 70 колоездачи от България и шест европейски страни пристигат в Слънчев бряг за участие в Международното колоездачно състезание „Мемориал Димитър Янков”. 

За втора поредна година състезанието е кръг от Световната купа за кадети. Ще участват колоездачи от Балканските държави, Италия, Полша и др. Организатори са „Слънчев бряг хотел холдингс”АД, Българският колоездачен съюз и Община Несебър. 

Международният колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков”, кръг от Световната купа за кадети, ще се проведе от 8 до 10 май на територията на курортен комплекс Слънчев бряг, Община Несебър и Бургаски регион. 

Стартът е на 8-ми май от 11:00 часа в Слънчев бряг пред хотел „Хризантема”. В спортна атракция за участници, зрители и туристи ще се превърне и колокритериумът по алеите в Слънчев бряг за купата на Казино „Хризантема”, извън официалното класиране.

Международното колоездачно състезание се провежда в памет на Димитър Янков- основател на Колоездачен клуб-Несебър, обявен посмъртно за Почетен гражданин на град Несебър.