Наставникът на Верея Александър Томаш заяви, че на отбора му липсва класа и самочувствие и според него загубата от Черно море с 1:2 в в мача от 10-ия кръг на Първа лига е загубен психологически.

"Наистина за мое учудване, през първата част не изглеждахме както искахме, но успяхме да открием реузлтата. Според мен психологически го загубихме този мач, след гола в последната минута на първото полувреме", сподели Томаш.

"Имахме си нашите ситуации, но ни липсва класа, увереност и самочувствие, а в този момент трябва да играем за точки. Причините са в нас. Всички ние сме виновни. Трябва да работим и анализираме нещата", заяви още той.

Треньорът се надява играчите да си повярват повече и да бъдат по-мотивирани.

"Ако бяхме задържали първото полуврвеме, може би щяхме да спечелим мача. Имаше повече сплотеност, желание и агресия, но в определени състезатели това липсваше и това ни изигра лоша шега", каза наставникът.

Томаш издаде и някои подробности около новите попълнения, които се очаква да пристингат в отбора.

"С Керк трябва да уточним някои неща, а Балде подписа договор днес. Тези състезатели ще вдигнат класата на отбора, но те трябва да подчинят индивидуалните си качества на колектива. Това е важно за нас. Трябва да имаме отбор, който да побеждава заедно, а не по отделно", разясни той.

Относно футболиста от Гана, който се спряга с старозагорци напоследък, Томаш сподели, че името му е Ноел и предстои сделката да се финализира. Според него, заради голямото самочувствие и нереално високите финансови претенции на българските състезатели, се прибягва до привличането на чужденци.

Коментирайки контузията на Георги Андонов, Томаш разкри и разочарованието си от друг негов футболист.

"Методи Костов почувства проблеми в бедрото преди мача и не ми каза на мен. Ако знаех, може би нямаше да започне мача. Направи се на мъж. По-добре да пропуснеш мач, отколкото да играеш някакви минути, в които няма да помогнеш на отбора. Не го разбирам така професионализма. Ако за него по-важно е да играе минути, значи мисловният процес е на по-заден план", завърши старши треньорът на Верея.

Александър Томаш не даде прогноза за предстоящото дерби между "червени" и "сини", но каза, че се надява двубоят да се превърне във футболен празник.