С церемония по награждаване в различните класове, в Кърджали приключи първото за сезона офроуд състезание - "Кърджали офроуд фест" 2015г.

В него участие взеха близо 200 участници от България, Гърция, Турция, Италия и Португалия, в четири различни категории. Това бяха категориите джипове, мотоциклети, АТV и бъги, като за всички състезатели кърджалийския фест е първи кръг от националните Шампионати на България.

Най-добри в категория RALLY RAID клас Т1 бяха Милен Милев и Десислав Цветанов от Тетевен. В клас Т2 първи станаха Иван Иванов и Петко Петков от "ETAR RACING", а в клас Т3-UTV първото място бе за Николай Гочев и Димитър Боевски от клуб "CRAZY FOX GOCHEV". 

В клас OPEN отличието отиде при Веселин Петков и Любомир Димитров от клуб "Делфин".

Първите три места в категория TROPHY клас EXPERT бяха за екипите от съседна Гърция. Победители в клас ADVENTURE станаха Владимир Димитров и Асен Василев от "Ушко комерс", а при аматьорите най-добри бяха Вълчо Тюркеджиев и Михаил Тюркеджиев от Кърджали.

В категория MOTO клас EXPERT купата отиде при Теодор Кабакчиев с КТМ, а в клас MOTO HOBBY - при Васил Шишков, също с КТМ. Първи в класирането при състезателите с ATV стана Красимир Колев от Габрово.

В състезанията при бъгитата до 1 600 кубика първи се класира Георги Кърджиев от клуб "Тони старт" Силистра, а в клас СУПЕР БЪГИ - над 1 600 кубика - Петър Галев от София.

Раздадени бяха и три специални награди за участие по нации, като първото място бе за Гърция, второто за Турция и третото - за България.

"Кърджали офроуд фест" се провежда за трета година, като организатори на събитието са община Кърджали и клуб "4x4"./БТА