Загиналият пилот на рали "Твърдица - Елена" Тодор Славов не е допуснал грешка при катастрофата, която коства живота му. Така смята един от мениджърите в тима му Владимир Гатев. 

"Трагедията е огромна. С Тошко освен че работихме заедно, бяхме и големи приятели. Все още нямаме детайлна информация какво се е случило. Следствието се е заело със задачата да изготви необходимите експертизи."

"Това не е грешка на Тодор, просто трябва да се намери точната причина, тъй като той винаги е карал с голямо внимание, преценявал е риска, който да поеме. Самата ситуация е много странна като развитие."

"Автомобилът е излязъл от трасето изведнъж без видима причина. Прелетял е доста метри във въздуха и след удара в мантинелата е излетял към реката", заяви Владимир Гатев пред БНТ. 

По думите му, навигаторът Петър Илиев е вън от опасност. Той все пак не е провеждал обстоен разговор с него, защото е в шок след ужасяващия инцидент. Очаква се другата седмица да е по-контактен и да може да разкрие подробности от катастрофата.