Шампионът в група „Макси“ за 2014-та Константин Маршавелов (KA-2 Рейсинг Тийм ) с Mitsubishi Lancer Evo 10, спечели безпроблемно първия кръг от републиканския шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут във Велико Търново. Втори остана Румен Дунев (Дунев Рейсинг).

В първия манш от днешното състезание Маршавелов финишира на 33.560сек. секунди пред основния си и единствен конкурент днес – Румен Дунев (Дунев Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo 9).

Във втория манш пилотът на KA-2 Рейсинг Тийм стартира зад Румен Дунев, но още в първата обиколка успя да го изпревари и да задържи позицията си до края на състезанието.

Проблеми с двигателя не позволиха на Пламен Камбуров да стартира през днешния ден. Грижи със стартирането на автомобила на Илия Царски и закъснение за старта пък не позволиха на панагюрецът да се състезава в днешния ден.

Въпреки, че Константин Маршавелов и Румен Дунев се застъпиха за него, комисарите решиха да спазят спортния правилник и не му позволиха да се състезава.

„Състезанието мина чудесно. Нямаше много конкуренция и общо-взето карахме за публиката.“, бяха първите думи на шампиона след спечелената победа.