Иван Петров (Marchetti racing team, КТМ, МХ125), Майкъл Иванов (MX Racing, Хускварна, МХ2) и Любомир Васев (Ямаха, МХ2) взеха участие в първия кръг от италианския международен шампионат „InternazionaliD’Italia Motocross“, който се проведе на трасето Риола Сардо в Сардиния.

Иван Петров, който през сезон 2015-а участва в клас MX125, стартира деня с 2-то място на квалификацията, спечели първия манш в силната конкуренция на Габриел Четнишки от Полша и Ким Савасте от Финландия като тримата през целия манш си разменяха позициите от едно до три. Във втория манш, след първата обиколка, на която Иван бе 4-ти, той успя да стигне до втората позиция, три обиколки преди края бе изпреварен от Филипо Зонта (Италия) и се върна на 3-то място.

След драматична финална обиколка, Иван изпревари италианеца и завърши втори за манша и за състезателния ден, с равен брой точки с Четнишки и определящ втори манш. Иван стартира може би най-важната си (и последна) година в клас МХ125, където той ще се бори за европейското отличие за сезон 2015.

Майкъл Иванов и Любомир Васев караха един манш на пясъчното трасе, какъвто е регламентът на състезанието. В края на първата обиколка Майкъл се движеше на 19-та позиция, Любомир на 23-та, като след приблизително 32 минути каране, двамата завършиха: Иванов - 25-ти, а Васев – 32-ри. Победител в клас МХ2 бе ПолсЙонас от Латвия.

Вторият кръг (от общо три) на „InternazionaliD’Italia Motocross“ ще се проведе следващата седмица (08.02.2015) на пистата в Кастелионе ди Лаго. Тогава ще бъде и първото официално състезание на Петър Петров (МХ2, Hitachi Construction MachineryRevo, KTM) като севлиевецът ще вземе участие с новия си тим в Hawkstone International Motocross, на пистата Hawkstone Park, във Великобритания.