Петър Петров завърши на 11-о място в Гран при на Италия от световния шампионат по мотокрос, чийто осми кръг беше проведен в Трентино. 

Българският пилот от заводския тим на Кавазаки запази и шестото си място в класирането на клас МХ2, изоставайки с осем точки от Александър Тонков (Русия, Ямаха) и с девет от Беноа Патюрел (Франция, Ямаха).

Петров беше 14-и в съботния квалификационен манш, а в неделя запази тази позиция и в манш номер 1. Второто състезание беше далеч по-силно за българския пилот на Кавазаки, като той завърши на девета позиция с време 35:30.816 минути и само седем десети от секундата изоставане от Всеволод Бриляков (Русия, Кавазаки).

По-важното за Петров е това, че той финишира пред повечето си конкуренти на върха в генералното класиране. Точно зад българина бяха Тонков и Джереми Зеевер (Швейцария, Сузуки), а Макс Ейнсти (Великобритания, Хускварна), който е на позицията зад Петров в подреждането, завърши на 16-о място.

Другите двама българи - Майкъл Иванов и Иван Петров, не успяха да спечелят точки от този кръг. Следващият е насрочен за 29-и май в Талавера де ла Рейна, Испания./БТА