Тази седмица Формула 1 е в Малайзия, където в неделя на пистата Сепанг ще се проведе второто състезание от сезона.

Извън страхотната конкуренция обаче, най-голямата трудност за пилотите ще представлява убийствените температури: 75 градуса по Целзий в кокпита, 90% влажност, загуба на течности в размер на четири литра и това в рамките на час и половина.

Един от фаворитите в състезанието Нико Розберг обаче има свой любопитен трик, с който да се справи с горещината и потта по време на състезанието. Този трик е свързан с дамска превръзка, която германецът поставя на челото си под каската.

"Това е специалният ми трик. Винаги имам проблеми, когато потта от лицето ми се стича в очите!", разкри Розберг.

Поради тази причина кондиционният треньор на Нико Даниел Шльосер винаги носи пакет с дамски превръзки при състезание, в което горещината е основен фактор.

Розберг носи превръзките в първите две тренировки преди състезанието, а ще продължи с тази стратегия както в квалификацията, така и в самото състезание.

Спортният канал Diema sport ще се превърне в домакин и на втория старт от сезона във Формула 1. Състезанието за Гран при на Малайзия ще бъде предавано на живо и в платформата Gong Play. Студиото в неделя за Гран при на Малайзия ще започне в 9.30 часа сутринта, а самата надпревара е от 10.00 часа българско време. Квалификациите са с начален час 11.00.