Отборът на Ред Бул си е поставил за цел да изпревари Ферари и да заеме второто място при конструкторите преди шампионата във Формула 1 да влезе в лятната си пауза.

В момента разликата между двата отобра е само 1 точка в полза на „скудерията“, след като австрийците започнаха методично да топят изоставането си. Следващият старт е за Гран При на Германия, а след него предстои кратка пауза за пилотите и отборите.

Макар че „Хокенхайм“ е повече по вкуса на Ферари, Хорнер има високи очаквания за представянето на своя тим. „Нашата цел е да се опитаме и да изпреварим Ферари преди лятното прекъсване“, коментира британецът. „Това ще е трудно, защото „Хокенхайм“ е трасе, което най-вероятно няма да бъде от най-силните за нас. Въпреки това очакваме състезанието с нетърпение.“

Хорнер също така отчете, че към момента изоставането на Ред Бул спрямо лидера и доминант през последните години – Мерцедес е около 47 конски сили при двигателя. „Мисля, че в отдолни моменти видяхме истинското лице на Мерцедес. Пистата в Унгария е подобна на тази в Монако, но не е съвсем същата и следващата голяма възможност за нас ще бъде Гран При на Сингапур. Мерцедес има темпото на своя страна, а ние все още трябва да мислим как да съкратим пасива си.“

След Гран При на Германия няма да има стратове през следващите 4 седмици, а битките се подновяват през август с белгийското Гран При.