Състезателният директор в Макларън Ерик Булие е наясно, че проблемите с надеждността на новия болид ще попречат на тима да окаже влияние рано през сезона във Формула 1.

В петък отборът от Уокинг записа своя най-впечатляващ ден от всички тестове досега, след като Дженсън Бътън успя да завърти над 100 обиколки. Радостта обаче бързо бе попарена вчера, когато тест-пилотът Кевин Магнусен направи само 39 обиколки, преди теч на масло да прекрати участието му.

„Няма да бъдем готови така, както ни се искаше, ала ще сторим най-доброто“, коментира Булие.

„Надеждността все още ни състава грижи и не знам колко време ще ни трябва.“

„Задействали сме определени планове, които драстично подобриха общата ни организация (с доставчика на двигатели Хонда – б.р.). Според мен процесът ще отнеме няколко състезания.“

„Докато сезонът се пренесе в Европа, мисля, че ще сме готови“, допълни французинът.

„Не очакваме всеки ден да правим по повече от 100 обиколки. Мисля, че забравяме миналата година, когато много други отбори бяха в такава ситуация. Винаги сме искали да започнем да печелим от рано, и сега имаме амбиции. Вярно е, че не натрупахме толкова обиколки, колкото бихме искали. Това ще попречи на развитието на болида и на нашето представяне, но ще се изправим. Това е просто забавяне. Не го приемам негативно или като разочарование“, добави Булие.