Шефът на Ферари във Формула 1 Маурицо Аривабене поиска от своя пилот Кими Райконен да подобри представянето си в квалификациите до края на сезона.

Босът настоява за промяна в поведението на финландеца още в следващата спирка от календара в Канада. В Монако Ледения не бе много убедителен при битката за позиции в събота, което не му позволи да се възползва максимално от доброто си темпо в самото състезание.

Дотук най-доброто постижение на Райконен бе четвъртото място в Бахрейн, но усреднаната му стартова позиция в първите 6 старта е 7-о място.

„Проблемът с Кими в Монако беше квалификацията“, каза Аривабене. „Ако трябва да му задам някакво домашно, то бих го накарал да напише 100 пъти „Трябва да бъда по-добър в квалификациите“. По време на състезанитео си видя, че в определен етап от състезанието, той имаше същото темпо като Себастиан Фетел.“

„Затова мисля, че ако подобри представянето си в събота, тогава няма да има проблеми в състезанията. Стартовете на Кими са супер и той върши добра работа“, допълни италианецът.