Пилотът на Мерцедес Нико Розберг спечели Гран При на Монако. Втори се нареди Себастиан Фетел, а трети остана Люис Хамилтън, въпреки че стартира от първо място на стартовата решетка.

Същевременно успехът бе трети пореден за Розберг на това трасе.

Състезанието на една от най-деликатните писти от календара на Формула 1 предложи доста любопитни моменти, като освен някои катастрофи, не липсваха и размени на позиции.

ВИДЕО може да видите ТУК!

Още в първата обиколка Нико Хюленберг катастрофира, като спойлерът на болида му излетя при удара с предпазната стена, в един от завоите. Наложи се пилотът Форс Индия да влезе по спешност в бокса, за да може да продължи надпреварата.

При 64-ата обиколка се състоя една от най-интересните ситуации. Марк Верстапен с Торо Росо, опита да изпревари Ромен Грожан с Лотус от дясно, но той затвори ъгъла. Така Верстапен излетя напред и катастрофира. За щастие, пилотът се измъкна невредим, но не успя да продължи състезанието. Така на пистата се появи кола на сигурността, а в 65-ата обиколка Люис Хамилтъна трябваше да посети бокса, а при излизането си, наложените му ограничения на скоростта не му позволиха да излезе на първото място, на което бе през цялата надпревара. Така съотборникът му Нико Розберг, който бе зад него, оглави колоната, а Себастиан Фетел с Ферари, се настани на второто място. А британският пилот на Мерцедес остана трети.

Хамилтън продължава да е лидер при пилотите със 126 точки, а Розберг е втори със 116. Фетел заема третата позиция с 98 пункта.

Ето и първите 10 места:

1. Нико Розберг – Мерцедес

2. Себастиан Фетел – Ферари

3. Люис Хамилтън – Мерцедес

4. Даниел Квят – Ред Бул

5. Даниел Рикардо - Ред Бул

6. Кими Райконен – Ферари

7. Серхио Перес – Форс Индия

8. Джейсън Бътън – МакКларън

9. Фелипе Наср – Заубер

10. Карлос Сайнс – Торо Росо