Германецът Нико Розберг очаква дуел със съотборника си в "Мерцедес" Люис Хамилтън и през новия сезон във Формула 1. Хамилтън си осигури титлата през изминалата кампания в последния кръг след оспорвана борба с Розберг. "Оптимист съм и съм уверен, че борбата за титлата отново ще бъде между мен и Люис", заяви германецът за "Билд".

Пилотите на "Мерцедес" тотално доминираха през 2014 година, като триумфираха в 16 от 19-е състезания и записаха 11 двойни победи. Новият сезон във Формула 1 започва на 15 март в Мелбърн за Гран при на Австралия, а Розберг не вярва, че четирикратният световен шампион Себастиан Фетел (Германия) ще бъде конкурентен за титлата и след преместването си от "Ред Бул" във "Ферари".

Италианският екип има проблеми в последните сезони, като няма победа от лятото на 2013 година, а за последно спечели трофея при конструкторите през 2008 година, а при пилотите триумфира през 2007 година (Кими Райкьонен). "Не искам да звуча арогантно, но с оглед на резултатите от миналия сезон, не смятам, че "Ферари" ще бъде реален конкурент за титлата. Разбира се, не трябва да ги отписваме изцяло, но смятам, че Себастиан ще вижда задницата на болида ми много пъти през новия сезон", каза Розберг./БТА