Пилотът на Мерцедес Нико Розберг заяви, че са му трябвали само няколко дни, за да преодолее разочарованието от изпуснатата световна титла във Формула 1.

Германецът води безмилостна битка със своя съотборник Люис Хамилтън до последното състезание в Абу Даби, когато обаче технически проблем го изади от пистата и така спомогна за втория трофея на британеца.

„Радващото е, че всичко отмина доста бързо. Дали става дума за успех или неуспех, са необходими само няколко дни, за да го преживееш“, каза Розберг.

„В този случай нещата се наредиха страхотно. Ако все пак постигнеш целта си, не е чак толкова добер, защото искаш да се насладиш на момента колкото се може повече време. Така или иначе всички преживявания са кратки.“

„Готов съм да изляза пак на пистата, почивката ми беше дълга. Най-голямото предизвикателство е да се представям на максимум – това е най-важната мисия пред мен. Трябва да съм по-добър от когато и да било. Втората ми задача е да се справя с Люис, едва тогава идват и другите тимове. Нямам идея как ще стоят нещата през 2015 година, затова нека изчакаме и видим къде се намираме“, допълни Розберг.