Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер отчита, че увереността в неговия тим нарасна значително след последните състезания, които оформиха австрийците като най-обещавашия преследвач на доминанта Мерцедес.

Вече все по-често болидите на Макс Ферстапен и Даниел Рикиардо завършват пред тези на Ферари. В последните 6 състезания при 4 от случаите Ред Бул надви „скудерията“, като спечели 13 точки повече. Трябва да се отбележи, че „биковете“ загубиха 37 точки при конструкторите, след като прати Даниил Квят във втория си тим Торо Росо, а оттам взе Ферстапен.

„Очевидно имаме двама много силни пилоти и те се предизвикват един друг. Страхотно е да виждаме такова нещо. Имаме увереност, която нараства“, каза Хорнер.

„Колата ни става все по-добра. Все още има области, откъдето можем да измъкнем още по отношение времената за обиколка и представянето. На някои писти обаче сме съвсем равностойни на Мерцедес, а това е страхотно да се види. Съвсем скоро ще стигнем до такива трасето, където бихме могли да измъкнем нещичко.“

„Какво ни липсва в сравнение с Ферари? Нищо. Смятам, че имаме наистина силна кола и много добри пилоти, двигателят ни става по-добър и не смятам, че има от какво да се страхуваме“, завърши Хорнер.