Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен сподели, че не е наясно дали ще продължи в „скудерията“ и през следващия сезон, тъй като решението по този въпрос няма да бъде негово.

Финландецът е подложен на доста критики през настоящата и миналите кампании, тъй като дотук остава в сянката на своите партньори Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел. Договорът на финландецът изтича в края на годината, а шефът на тима Маурицио Аривабене вече сподели, че евенуталното продължаване на контракта зависи от представянето на пилота в остатъка от сезона.

„Нещата не винаги са в нашите ръце. Ферари има договор, който подписах с тях. Зависи от тях дали ще искат да го подновят или не“, коментира Ледения.

„Навсякъде ми задават един и същ въпрос, но аз наистина нямам какво да ви кажа.“

„Днес нямаше да бъда тук или в който и да е шампионат, ако не обожавах Формула 1. Обаче не е никак забавно, ако уикендите ти минават като последния. Това не се случва за първи път, но се надявам да е за последен. Нещата понякога могат да се объркат.“

„Не се нуждая на всяка цена да бъда във Формула 1 – мога да си тръгна, когато реша. Очевидно е, че целта ми е да се справям добре, отборът изисква това от мен и съм сигурен, че за в бъдъще ще бъдем сред фаворитите. През следващия сезон нещата при нас ще бъдат съвсем различни“, допълни Райконен.