Ферари официално потвърди информациите, че четиркратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще се присъедини към скудерията от другия сезон. Така през следващата кампания дуото на италианския тим ще се състои от германеца и Кими Райконен.

„Скудерия Ферари реши да гласува доверие на най-младия многократен световен шампион в историята на Формула 1“, заяви босът на отбора Марко Матиачи. „По отношение на нашия спорт Себастиан Фетел предлага уникална комбинация от младост и опит, както и чувство за отборен дух. Това ще бъде безценно, когато заедно с Кими двамата атакуват предизвикателствата, които сме си поставили. Ние искаме да се върнем в челото колкото се може по-скоро.“

„Себастиан и ние споделяме еднакво желание за успехи, ентусиазъм за усилена работа и упоритост – все ключови елементи за всички в екипа на Ферари“, допълни Матиачи.

„Следващият етап от кариерата ми във Формула 1 ще бъде във Ферари и това означава, че сбъднах най-голямата си мечта“, каза самият Фетел. „Когато бях хлапе, Михаел Шумахер в червения болид беше най-големият ми идол и сега е невероятна чест най-накрая да получа шанс във Ферари. Скудерията има страхотни традиции в този спорт и съм пределно мотивиран да помогна на отбора да се върне отново на върха. Ще вложа своите душа и сърце, за да може това да се случи“, обеща германецът.