Легендата на Формула 1 Ники Лауда предрече, че световният шампион Себастиан Фетел ще се поздрави с четвъртата си поредна титла два старта преди края на сезона. Според австриеца пилотът на Ред Бул ще обезсмисли битката след края на Гран При на Абу Даби.

В момента германецът е на върха във временното класиране със 197 точки, като най-близо до него е Фернандо Алонсо (Ферари) със 151. „Скудерията“ обаче очевидно не може да отговори на темпото на Ред Бул, а пилотите на два от отборите, които се справят с тази задача – Мерцедес и Лотус – са дори още по-назад: Люис Хамилтън е трети с пасив от 63 точки, а Кими Райконен е четвърти с изоставане от 68.

„Ще отида далеч, като кажа, че Себастиан Фетел ще стане световен шампион в Абу Даби, след което остават още две състезания“, коментира Лауда.

„Преднината му в точките бе голяма още преди доминацията му на „Спа“, а Ред Бул не разполагат с най-добрия ресурс за точно това трасе. Добре, на „Монца“ той може и да не е фаворитът, но на всяка друга писта ще разполага с най-силния болид. Това му е повече от достатъчно“, допълни знаменитият пилот.