Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф заяви, че е поредният технически проблем за световния шампион Люис Хамилтън е просто „откачено съвпадение“.

Гран При на Малайзия завърши преждевременно за британеца, чийто двигател гръмна в 41-ата обиколка и така го лиши от важни точки в битката за първото място, където все още е неговият съотборник Нико Розберг. Бесният Хамилтън в прав текст заяви, че не може все на него да му се случват подобни технически проблеми и предположи, че може би някой в тима не иска той да спечели титлата за трета поредна година.

„Нямам думи за това, което се случи с Люис“, коментира Волф. „Съчувстваме му. Нашият спорт е обвързан с механиката и технологиите, но понякога може да бъдеш заслепен от ситуации, при които липсва рационално обяснение. Просто е едно откачено съвпадение, че Люис изтърпя по-голямата част от техническите ни проблеми с двигателя тази година. Има същите шансове да рулетката в казиното да спре шест поредни пъти на червено.“

„Ние следваме научния подход при работата си и при изграждането на двигателите, а същи и при анализа на провалите. Винаги сме го правили и ще продължим по този път. Нашите хора ще разберат на какво се дължи случката и ще си извадим поуките“, добави Волф.