Тежка катастрофа с Карлос Сайнс-младши доведе до преждевременното прекратяване на третата свободна тренировка преди Гран При на Русия на пистата в Сочи.

Сайнс претърпя тежкия инцидент с голяма скорост, а първоначалните подозрения са, че е загубил управление след опит за намаляване на скоростта. 

Сайнс удари болида си странично в стената, лявата предна гума се качи върху болида, който стана неуправляем, а испанецът нямаше никаква видимост, което в последствие доведе до зверски удар в предназните гуми на завоя.

Карлос Сайнс

източник: Gulliver/Getty Images

Голямата скорост доведе до окопаване на болида в гумите и стюардиите имаха доста тежка работа. В крайна сметка Сайнс бе изваден след няколко минути и поставен на носилка, с която бе пренесен в линейка. В това време състезателят вдигна палец, с което демонстрира, че състоянието му не е тежко. Това бе потвърдено и от ФИА, откъдето информираха, че Сайнс е в съзнание и говори с лекарите, които се грижат за състоянието. Не е ясно, дали испанецът ще може да продължи участието си през уикенда.

Злополучната тренировка пък бе прекратена преждевременно, а до този момент топ 10 на класирането беше: Розберг, Ботас, Хамилтън, Перес, Маса, Хюлкенберг, Бътън, Малдонадо, Алонсо и Насър.

Така пилотите няма да могат да правят повече обиколки преди квалификацията за място, която започва в 15 часа и може да бъде наблюдавана по Diema Sport 2 и онлайн на Gong Play.