Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Нико Розберг призна, че техническите проблеми, които преследват съотборника му и световен шампион Люис Хамилтън със сигурност му помагат дотук през сезона.

Днес британецът не можа да участва в третия етап от квалификацията преди Гран При на Русия, тъй като възникна повреда в двигателя му и така той трябва да се задоволи с 10-ата позиция на стартовата решетка за утрешното състезание. В същото време Розберг започва от полпозишън и потенциално може да продължи победната си серия.

„Чувството е страхотно“, възкликна германецът, който спечели всяко от първите 3 състезания през 2016 година. „Днес се представих добре, от Q2 нататък всичко беше страхотно.“

„Имаше хора, които нямаха късмет днес, Люис съвсем нямаше късмет и това прави нещата малко по-лесни за мен утре.“

„Въпреки това няма как да се отпуснеш във Формула 1. Дори от мястото, от което Себастиан Фетел (Ферари) ще стартира, той ще продължи да бъде конкуренция и трябва максимално бързо да предреша нещата.“

Заради смяна на скоростна кутия сънародникът на Розберг ще стартира от 7-ото място утре, макар днес да даде второ време в квалификацията.

„Още се радвам на развоя на квалификацията. Чувствам се страхотно тук, а колата беше балансирана идеално. Прогресирахме толкова много. Наистина съм доволен от резултата“, добави Розберг.