Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Нико Розберг се изказа умерено след успеха си в съботната квалификация за Гран При на Белгия. Макар германецът да се поздрави с полпозишън на „Спа“, проблемите, които имаше в петъчния ден, го накараха да бъде доста внимателен в изказванията си преди същинския старт.

„Дали беше лесно да победя? Не, имахме много трудности в хода на уикенда и особено тази сутрин. Изоставахме много в темпото за една обиколка и съвсем не ни беше лесно да се подготвим за квалификацията. Променихме доста неща по колата и намерихме верния път.“

„Всичко се събра накрая. Много съм доволен от този успех“, каза германският пилот, който има шанс да се възползва от огромното наказание за своя съотборник и лидер в класирането Люис Хамилтън. Британецът ще тръгне от последната позиция, а това дава шанс на Розберг да съкрати изоставането си.

„Щастлив съм, че тръгвам първи. Със сигурност в неделя ще е много тежко, защото гумите са много трудни, а и с тях стратегиите. Всичко ще е много, много интересно. Много неща ще се случват, така че утре няма ми е лесно“, добави Розберг.