Отборът на "Мерцедес", световен шампион при конструкторите във Формула 1, разпространи отворено писмо до фенове на фона на спекулациите, че този сезон в тима предпочитат Нико Розберг пред световния шампион Люис Хамилтън.

В писмото от "Мерцедес" уверяват, че остават "обединени като отбор". "При нас няма "А" или "Б" отбор. Всеки член на екипа си е спечелил правото да бъде сред елита на Формула 1", се казва в писмото, разпространено на сайта на клуба. Някои фенове спекулираха, че "Мерцедес" саботират шансовете на шампиона Хамилтън, който отново имаше проблеми с двигателя на болида си миналия уикенд по време на Гран При на Русия.

Хамилтън обаче се представи страхотно на пистата в Сочи и завърши втори след Розберг, въпреки че стартира от десета позиция. В писмото от "Мерцедес" обясняват, че двамата пилоти са получили различни технически проблеми по време на състезанието.

Следващият старт във Формула 1 е Гран При на Испания на 15 май. Розберг води в класирането при пилотите със 100 точки, а Хамилтън е втори с 57 точки./БТА