Бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър анонсира, че ще сложи край на кариерата си в моторните спортове с приключването на настоящия сезон.

Австралиецът напусна „кралските гонки“ в края на 2013 година с 9 постигнати победи. След това той се премести в World Endurance Championship (WEC) и тима на Порше. 40-годишният ветеран така и не можа да се поздрави с успех в „24-те часа на Льо Ман“, през 2015 година той спечели титлата в WEC.

“Пристигнах там, където ми беше мястото”, каза Уебър. „Порше е марка, която винаги съм обичал най-много и която ми пасва най-добре. Моделът 911 е икона – той притежава елегантност, представяне и никога не е бил натрапчив. Това е точната кола за всеки сценарий“, заяви Уебър.

„Ще ми липсват чистата скорост, силата на притискане и конкуренцията. Аз обаче искам да се оттегля на върха и вече гледам с нетърпение на новите си задачи.“

Уебър ще стане специален представител на Порше, а последният му старт ще е 6-часовото състезание в Бахрейн на 19 ноември „Марк Уебър отговаря на всичко, което Порше представлява: спортсменство, издръжливост, напредничавост и фокусирана работа в името на успеха“, заяви Оливие Блюм, председател на изпълнителния борд в Порше.