Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен бе повече от щастлив от второто си място в квалификацията за Гран При на Белгия. Младият талант не скри възторга си от факта, че на бързо трасе като „Спа“ неговият болид отстъпва с много малко на лидерите от Мерцедес.

Именно Нико Розберг спечели съботната битка за полпозишъна, докато неговият съотборник, световен шампион и лидер във временното класиране Люис Хамилтън завъртя само една обиколка заради огромната санкция от 55 позиции, която го праща на последното място в неделя. Ферстапен изостана само на 149 хилядни от секундата зад Розберг, а това е повече от сериозен повод за оптимизъм.

„Винаги може да кажеш, че си могъл да се представиш по-добре, да свършиш по-добра работа, да направиш по-добра обиколка. Това важи и за Нико Розберг. Да бъдем толкова близо до Мерцедес на писта с толкова дълги прави – можем да сме само доволни. Целият уикенд се развива гладко за нас, въпреки че имахме малки проблеми по-рано през деня. Механиците ни обаче свършиха много добра работа“, коментира младокът.

„Виждате, че колата ни работеше много добре, особено във втория сектор от пистата, където сме най-бързи. Много съм доволен, че завърших втори пред всички тези мои фенове. Тяхната подкрепа ме радва“, допълни Ферстапен.