Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че смята да минимизира изявите си пред медиите оттук нататък след широкия негативен отзвук по цял свят за скорошните му действия по време на официален брифинг в Япония.

Британецът си позволи да си играе с телефон, докато течеше обичайната среща с репортерите и в реално време пишеше колко скучно му е. Естествено, поведението му беше строго осъдено особено в родната му Англия, а след днешната квалификация световният шампион се направи на обиден.

„Повече няма да идвам тук, за да отговарям на въпросите ви, реших го“, заяви Хамилтън. „С най-голямо уважение ще кажа, че има такива от вас, които ме подкрепят много и се надявам те да са наясно, че знам кои са. Има обаче и други, които често се възползват от определени неща. Случилото се онзи ден беше без зла умисъл, а ако се е сторило неуважително спрямо вас, момчета, или пък аз не съм проявил уважение, то нека кажа, че намеренията ми не бяха такива. Просто се позабавлявах малко.“

„Това, което беше по-неуважително, бе всичко, което се изписа по целия свят. За съжаление решението, което взех, ще засегне и тези, които ме подкрепят, затова уточнявам, че го поднасям с най-голямо уважение. Не смятам обаче да седя тук още много пъти и да правя такива неща. Затова – моите извинения и се надявам да се насладите на остатъка от уикенда“, каза Хамилтън и напусна залата за пресконференции.

В днешната квалификация британецът завърши втори зад съотборника си Нико Розберг, който има аванс от 23 точки на върха във временното класиране при пилотите.