Раздразнението на световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън става все по-голямо и по-голямо наред с увеличаването на неговия пасив във временното класиране спрямо лидера Нико Розберг. Точно както след злополучното Гран При на Малайзия, и в Япония британецът за пореден път си позволи остър език спрямо своя отбор.

Сега повод за гнева на 31-годишния състезател стана информацията, че тимът е подал жалба срещу карането на Макс Ферстапен от Ред Бул, който блокира Хамилтън в предпоследната обиколка, за да запази второто си място.

След края на състезанието от отбора съобщиха, че са входирали оплакването си при стюардите, което трябваше да доведе до разследване. Хамилтън обаче обори това с пост в социалните мрежи, а настроението му беше доста красноречиво.

„Няма никакъв протест нито от мен, нито от Мерцедес. Един идиот каза, че сме пуснали такъв, но това не е вярно. Макс кара добре и точка. Продължаваме напред“, написа британецът.

По-късно избликът му беше изтрит от мрежата. Това е поредният знак, че отношенията между Хамилтън и Мерцедес не са съвсем добри. В Малайзия, когато двигателят на трикратния световен шампион гръмна десетина обиколки преди финала, той директно заговори за вътрешен саботаж в полза на Нико Розберг.

Германецът е лидер при пилотите с 313 точки при оставащи 4 старта до края на сезона. Хамилтън е втори с 280 пункта, а третото място държи Даниел Рикиардо (Ред Бул) с 212.