Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън определено си отдъхна след първата победа през 2016 година, която дойде в драматичното Гран При на Монако.

Състезанието премина под знака на множество инциденти и отпадания, а британецът заформи невероятна битка за върха със спечелилия квалификацията Даниел Рикиардо. Австралиецът изпусна победата заради своя екип, който допусна грешка при едно от влизанията му в бокса. Точно по тази причина Хамилтън отправи комплименти за представянето на своя конкурент.

„Радвам се, че денят се разви по начина по който очаквах. Искам да благодаря на всички фенове, те направиха деня такъв, какъвто бе. Благодаря на моя екип, който се постара на максимум, за да имам тази кола. Чувствам се благословен“, коментира британецът.

„Не знаехме до самия край колко можем да използваме гумите. В последните обиколки времената ни паднаха много сериозно. Големи поздравления за Даниел Рикиардо, той кара невероятно през целия уикенд. Един от най-добрите, срещу които съм се състезавал. Той ми предложи истинска битка. Знам, че сега му е трудно, защото е втори, но той трябва да се гордее с представянето си.“

„Дори не съм мислил за битката по отношение на първото място. Има много време до края на сезона. Няма как ситуацията да става по-зле за нас, тя само ще се подобрява“, завърши трикратният първенец от Ф1.