Пилотът на Ферари във Формула Себастиан Фетел не скри разочарованието си от ранното отпадане в Гран При на Русия, което стана факт, след като в рамките на първите 3 завоя той на два пъти бе ударен от Даниил Квят (Ред Бул).

Още преди 2 седмици двамата имаха интересен диалог помежду си при награждаването в Гран При на Китай, когато германецът отново имаше претенции към руснака за опасна атака в началото, заради която от състезанието отпадна другият пилот на Ферари Кими Райконен.

Днес определено действията на младия Квят бяха още по-безразсъдни, като този път доведоха до елиминацията на Фетел.

„В края на краищата състезанието е дълго. В първата обиколка може и да отбележиш прогрес, но също така може и да приключиш“, коментира Фетел. „За мен такъв беше случаят днес. Винага не бе моя. Нямаше какво да сторя, че да повлияя върху събитията.“

„Не мога да кажа, че не харесвам Квят. Смятам, че той допусна грешка преди 2 седмици. Днес той също сбърка, при това доста очевидно. Това обаче не ми помага по никакъв начин, понеже така или иначе не съм на пистата в момента“, завърши пилотът на Ферари, който проведе и разговор с шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер.