Мерцедес посреща със смесени чувства възможността да се превърне в доставчик на двигатели за отбора на Ред Бул във Формула 1.

По принцип в момента тази роля е отредена на Рено, като френската компания има договор до края на 2016 година. Отношенията между двета страни обаче не са никак приятни, като е твърде вероятно още след края на този сезон партньорството им да прекъсне заради обвиненията, които австрийците постоянно предявяват към автомобилния производител.

Така се появиха информации, че Ферари или Мерцедес може да се превърнат в следващия доставчик на двигатели за „биковете“. И докато италианците изразиха готовност за подобна инициатива, то шефът на Мерцедес Тото Волф все още претегля ситуацията на кантар.

„Всъщност никой не би трябвало да помага на своите конкуренти да станат по-силни“, каза Волф. „Ние обаче също така трябва да намерим баланса между чистия егоизъм и добруването на шампионата.“

„Разбира се, ние сме наясно, че трябва да имаме солида основа. Победите винаги са по-вълнуващи, когато идват срещу силни опоненти. Като отбор трябва първо и преди всичко да търсим собствените си преимущества в преследване на титлата, но като участници имаме отговорности и към Формула 1 като цяло“, добави германецът.