Почетният директор на Мерцедес Ники Лауда отрече слуховете, че има разлика в екипировката на двамата пилоти Нико Розберг и Люис Хамилтън.

Мълвата започна още в началото на сезона, когато британецът по-често изпитваше проблеми с техниката. Това до някаква степен ограничи шансовете му да застигне своя партньор в класирането, където Розберг е лидер с 202 точки, докато Хамилтън е втори със 191.

В последните две състезания отново световният шампион за 2008 година пострада заради технически дефекти, като първо катастрофира по време на квалификацията за Гран При на Германия, а седмица по-късно отново в съботната битка колата му пламна в Унгария.

„Мразя тези дискусии, защото двете момчета от първия ден разполагат с едни и същи коли, ресурсите им са напълно еднакви“, възмути се Лауда.

„Мерцедес направи 8 двигателя (за своя отбор и клиентските тимове), а само този на Люис даде проблем. Не става дума за Нико или Хамилтън, просто единствено двигателят на Люис се повреди. Тези двигатели не бива да се държат по такъв начин и ние ще ги поправим, но няма нищо нечестно тук. Искаме и двамата ни пилоти да разполагат с един и същ материал и да се конкурират по начина, по който искат“, допълни Лауда.