Почетният президент на Мерцедес Ники Лауда реши да не прави трагедии от слабото представяне на тима в Гран При на Унгария.

От 2014 година насам германският отбор доминира напълно във Формула 1, като тяхното дуо Люис Хамилтън-Нико Розберг спечели 16 от 19-те състезания миналия сезон. Преди уикенда на „Унгароринг“ активът им бе 8 успеха от 9 старта.

И двамата обаче се провалиха тотално в неделния ден, като никой от тях дори не бе близо до място на подиума. Това се случи за първи път от 2013 година насам.

„Нещата са такива, каквито са... Ферари бяха най-добри, а резултатът на Мерцедес не бе хубав. Това обаче са нормални неща“, каза Лауда.

„За мен състезанието беше нормално – това, което правим през тази и миналата година бе изненадата. В Унгария видяхме обичайни събития за едно състезание и трябва да реагираме на проблемите си.“

„Фераритата направиха перфектен старт, но смятам, че Мерцедес допусна грешка. Двете коли не потеглиха по начина, по който трябваше, особено след слабия старт на „Силвърстоун“, отчете австриецът.