Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер заяви, че триседмичната пауза между стартовете в Бахрейн и Барселона е била оползотворена по много добър начин от тима. Британецът дори отправи предизвикателство към вторите по сила тимове в момента – Ферари и Уилямс.

Австрийците очевидно хранят големи надежди за предстоящото състезание в Каталуня, тъй като в Бахрейн Даниел Рикиардо завърши на 6-а позиция, ала точно преди финиша двигателят в болида му гръмна. Австралиецът вече ползва четвъртият разрешен за сезона, а всяка смяна оттук нататък ще резонира в наказание.

„Тези три седмици бяха наистина добра възможност да се прегрупираме след ранните слаби състезания, да погледнем информацията и събраните данни, за да бъдем по-силни за европейската част от календара“, коментира Хорнер.

„Първите четири състезания бяха далеч от това, което очаквахме. Дори мога да ги нарека много разочароващи. В момента обаче е видно, че бележим прогрес. Рено също прави стъпки напред по отношение на двигателя. Те направиха много тестове и изгладиха голяма част от проблемите, при това в доста подходящ момент. Надяваме се да пренесем този ефект на трасето в Барселона.“

„Миналата година успяхме да наваксаме след труден старт в предсезонните тестове. Сега искаме да направим голяма стъпка в следващите състезания и да поставим Уилямс и може би Ферари под натиск“, допълни Хорнер.