Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се закани да спре победната серия в Монако, която неговият съотобрник в Мерцедес Нико Розберг наложи в последните години.

Британецът, който преди дни подписа нов договор с германския тим, даде знаци за намеренията си в първите две свободни тренировки, където беше неизменно с най-добро време. В предишния кръг от шампионата обаче Розберг най-после записа дебютен успех за 2015-а година, а ако стори същото и в Монте Карло, победата му ще бъде трета поредна на уличното трасе.

„Чувствам се добре през този уикенд“, коментира Хамилтън, който води с 20 точки пред Розберг в класирането. „Тренирах здраво през последните 2 седмици. В психическо и физическо отношение се чувствам превъзходно. Какво ще се получи на пистата, предстои да видим.“

„Не съм печелил в Монако от 2008 година, тогава дори не бях много бърз. Сега за трета година разполагам с болид, който има потенциала да победи, докато Нико спечели тук в последните два старта. Трябва да настъпи промяна и съм уверен, че мога да го сторя“, добави Хамилтън.